دکوراسیون در رستوران

نقش دکوراسیون در رستوران

سلام بنده مدیر شرکت آرمان  هستم و در این مقاله قصد دارم نقش مهم دکوراسیون را در رستوران ها و فست فود ها بیان کنم .

دکوراسیون در رستوران
دکوراسیون رستوران

یکی از آرزوهای من این است که اگر موقعیتش را داشته باشم یک کافه یا رستوران کوچک راه اندازی کنم و فکر می کنم خیلی از شما عزیزانی که این مقاله را می خوانید در این آرزو با من هم نظر هستید . اما اگر مایل نیستید که کافه یا رستورانی برای خود داشته باشید ، مطمئن هستم که حداقل دوست دارید گاهی در یک جای خوب که به شما حس آرامش می دهد چیزی میل کنید.

اما سوال اینجاست که این حس آرامش را چگونه در کافه یا رستوران یا فست فود پدیدار کنیم !؟
فضای بصری و نمایشی رستوران به چه میزان برای شما مهم است ؟

دکوراسیون در رستوران

رستوران تنها محلی برای پخت و پز و خوردن نیست ، بلکه یک اتاق چند منظوره می باشد. رستوران فضایی است که غذاهایی خوش طعم در آن تهیه و سرو می شود، و همچنین فضایی برای گفتگو و دور همی های دوستانه و یا جشن ها است پس در اصل یک اتاق مهمانی است.

چه باور داشته باشید و چه باور نکنید ما به این نتیجه رسیده ایم که غذا و دکوراسیون رستوران خیلی بیشتر از سرویس دهی رستوران روی تجربه مشتریان تاثیر می‌گذارند.

اهمیت غذای خوب بر کسی پوشیده نیست، اما در کمال تعجب، بسیاری از همکاران و مشتریان بنده ، اهمیت محیط و دکوراسیون را در سرو غذا باور ندارند.

به نظرم برایتان جالب خواهد بود اگر بدانید دکوراسیون یک رستوران چقدر روی درک ما از غذایی که در آن رستوران سرو می‌شود تاثیر می‌گذارد. رستوران کوچکی در ایتالیا این موضوع را با تغییر دکوراسیونش ثابت کرد.

آن‌ها یک محیط عادی ایتالیایی را با استفاده از رومیزی‌های قرمز و سفید + پرچم ایتالیا + منو به زبان ایتالیایی و دیگر نشانه‌های مدیترانه‌ای به وجود آوردند.

اگرچه محتویات منوی ایتالیایی با منوی عادی کاملا یکسان بود، تمام غذاها در این محیط ایتالیایی، به نظر ایتالیایی‌تر می‌آمدند. در محیط جدید، مشتری‌ها دسرهای بیشتری از زمان عادی میل می‌کردند درنتیجه رفتارشان هم ایتالیایی‌تر شده بود و علاقه بیشتری به غذاهای سنتی ایتالیایی نشان می دادند.

دکوراسیون در رستوران

دکوراسیون خوب در رستوران‌ها مزایای دیگری هم دارد. در یک مطالعه نشان داده شد که مشتری‌ها در یک محیط زیبا، کمتر به اشتباهات سرویس‌دهی یکباره اهمیت می‌دادند.

اما آن‌ها کنترل بیشتری هم نسبت به مشکلات داشتند در مقایسه با حالت عادی و در مقابله با مشکلات اساسی سرویس‌دهی، نارضایتی بیشتری از خودشان نشان می‌دادند؛ به عبارت دیگر، در یک محیط زیبا و خوشایند، انتظارات مشتری‌ها از سرویس‌دهی بالاتر از حالت عادی بود. یک محیط زیباتر و بهتر، به مشتری‌ها حس بهتری از پاسخگویی، قابل اعتماد بودن، اطمینان و یکدلی می‌داد، یعنی به درک بهتر از سرویس کمک می‌کرد.

انتخاب رنگ برای رستوران چیزی است که شما سال‌ها می‌توانید سر انتخاب آن بحث کنید. مطالعات نشان می‌دهد که به طور کلی افراد جوان رنگ‌های روشن و رنگهای قوی را ترجیح می‌دهند. اما بزرگسالان بیشتر اوقات ترجیح می‌دهند تا غذایشان را در فضایی میل کنند که رنگ‌های ضعیف و رنگ‌هایی که ترجیحا خیلی به چشم نیایند داشته باشد.

یک مثال جالب دیگر در مورد اینکه انتخاب رنگ چقدر تاثیر گذار است، این است که کسانی که قهوه را از قوری آبی میل کرده‌اند گفته‌اند قهوه ملایم و کسانی که همان قهوه را از قوری قهوه‌ای میل کرده‌اند گفته‌اند قهوه قوی است. طبق نظر مشتری‌ها، بهترین قهوه با طعم قوی و معطر قهوه‌ای بوده است که از قوری قرمز رنگ نوشیده‌اند.

زمانی که یک رنگ به شکل کاملأ اصولی و قابل قبول وارد یک محیط بی روح غیرقابل تحمل بشود بطور شگفت انگیزی آن فضا را دلنشین و قابل تحمل خواهد کرد حتی ممکن است با یک تکه چوب کوچک تزیینی به فضایی زیبا تبدیل کرد که این حقیقت نشان دهنده قدرت رنگ بر فضاها و تأثیر آن بر یک مکان بی روح و سرد است .

از دیگر عوامل مهم در طراحی دکوراسیون رستوران نورپردازی است. خوردن غذا در فضایی که نور کم دارد مصرف غذا را کاهش میدهد در صورتی که فضایی که نورپردازی قوی و پرنوری دارد باعث می‌شود تا مشتریان بیشتر شوند و مصرف غذا و انرژی خود مشتریان بالاتر برود. این دقیقا کاریست که معمولا رستوران های فست‌فود انجام میدهند. البته توجه داشته باشید که این موارد مخصوص رستوران‌ها هستند و برای کافه‌ها و جاهای دنج نتیجه معکوس خواهد بود !

تحقیقات جالبی درباره تاثیرات موسیقی بر روی رفتار مشتریان رستوران نشان می‌دهد هرچه موسیقی سریعتر باشد سرعت غذا خوردن بالاتر است. و همین امر باعث میشور تا مشتریان زمان کمتری را در رستوران سپری کنند. این دقیقا کاری است که فست‌فودها انجام می‌دهند. گرچه جدیدترین تحقیقات نیز نشان می دهد اگر مشتریان از موسیقی لذت ببرند در رستوران پول بیشتری برای خوردنی و نوشیدنی صرف می‌کنند.

دکوراسیون در رستوران

تمام اجزای طراحی داخلی رستوران در رفتار و خلقیات مشتری تاثیر دارند. از پرده و رنگ سرامیک کف رستوران گرفته تا بارزترین چیزها. طراحی داخلی مناسب رستوران تا حدی زیادی نیز در رضایت مشتری از طعم غذا تاثیر گذار است. برای کسانی که می‌خواهند یک رستوران موفق از هر لحاظ داشته باشند واجب است که به ریز‌ترین نکات دقت کنند.

در این مطلب به صورت خیلی کلی از طراحی داخلی و فضای رستوران صحبت کردیم اما از همه اینها مهمتر دکوراسیون و چیدن تجهیزات اصلی رستوران است ، از جمله تجهیزات آشپزخانه صنعتی مثل تاپینگ یا خط سلف سرویس که جلوی دید مستقیم مشتریان است و غذا ها هم درون آن است .

در صورتی که این تجهیزات زیبا ، شکیل ، تمیز و مناسب با دکوراسیون کلی رستوران یا فست فود باشند نه تنها مشتریان راضی تر خواهند بود بلکه میل و اشتهای آنها نیز بالاتر خواهد رفت و حتی بحث مشتریان با یکدیگر در ارتباط با فضایی که شما برای سرو غذا در اختیار آنها قرار داده اید مثبت خواهد بود که متعاقبا این امر در آینده موفق تر کسب و کار شما تاثیر به سزایی خواهد داشت.

هویت و اعتبار هر مکان دکوراسیون آن می باشد پس از کمترین فضا بهترین استفاده را بفرمایید و به اهمیت دکوراسیون و طراحی بصری محیط ایمان داشته باشید.
به یاد داشته باشید که باید ظاهر و حال و هوای رستوران شما احساس راحتی و آرامش را به مهمانانتان منتقل کند.

شرکت آرمان- طراح و تولید کننده تجهیزات آشپزخانه های صنعتی

در صورت نیاز با کارشناسان شرکت تجهیزات آشپزخانه صنعتی آرمان تماس بگیرید:

شماره های تماس شرکت تجهیزات آشپزخانه صنعتی آرمان

۰۲۱۶۶۸۱۶۴۱۸

۰۲۱۶۶۸۱۶۸۵۴

لینک کانال تلگرام شرکت https://t.me/armanmaham

 صفحه اینستاگرام شرکت tajhizat_arman

 

19 Responses

  1. سمانه

    حیف دکوراسیون های شیک و خوب هزینه خیلی بالایی هم دارند !
    به هر حال تشکر از مقاله و عکس های زیباتون .

    • تجهیزات آشپزخانه صنعتی آرمان

      با سلام خدمت سرکار خانم سمانه
      تغییر دكوراسیون لزوماً نیاز به خرید لوازم و وسایل جدید، لوكس و گران‌قیمت ندارد و در خیلی از موارد می‌توان تنها با ایجاد هارمونی جدید ، بسیار جذاب‌تر از قبل دکوراسیون را طراحی نمود. در حقیقت ایجاد زیبائی در دكوراسیون یك هتل یا رستوران و کافی شاپ نیازمند خرید تجهیزات آشپزخانه صنعتی نفیس و لوازم دكوراسیونی لوكس نیست، بلكه كافی است با به وجود آوردن هماهنگی میان لوازم موجود و احیاناً حذف یا افزودن برخی از جزئیات و لوازم ساده اما متناسب با بقیه اجزاء نمائی چشم نواز به هتل و رستوران بدهیم.

  2. نیما

    با درود و احترام . از مجموعه مقالات با کیفیت شما سپاسگزارم . در رابطه با راه اندازی مجموعه ای خاص جهت پذیرایی متفاوت ایده و تجربیاتی دارم که مایل هستم در قالبی اجرایی پردازش کنم . لطفاً از طریق ایمیل با بنده تماس بگیرید تا شرایط ملاقاتی حضوری امکانپذیر گردد .

  3. علی اکبر

    من در حال راه اندازی رستوران هستم برای طراحی ان نیازمند کمک از شما هستم از کسانی که تجربه دارند خواهشمندم با شماره 09126302925 تماس بگیرید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *